Най-голямото събитие в град Перник се задава, и вече сме на финалните стъпки към този празник на културата, музиката и обичта към родния град. Градът, който с гордост носи името на св. Иван Рилски, се подготвя да почете 120-та годишнина от обявяването му за покровител на Перник. Тази година обаче тържествата ще бъдат още по-специални, тъй като Рок легендите от групите „Сигнал“ и „Конкурент“ ще бъдат част от празничната програма.

На 19 октомври, в четвъртък, градът ще се събуди рано с литургия в храм „Св. Иван Рилски“, в чест и памет на светеца, който е покровител на българския народ и небесен закрилник на Перник. След това, от 10:00 часа ще се открие тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъде обявен и почетният гражданин на Перник за 2023 година. Този емоционален момент ще подготви публиката за официалното откриване на празника, което ще започне в 11:00 часа. На сцената ще звучи празнично слово от изпълняващия длъжността кмет на община Перник, областния управител и председателя на общинския съвет, а ще бъдат връчени и годишните награди „За принос“. След това, ансамбъл „Граово“ ще представи фолклорен концерт, който ще допринесе за настроението на всички присъстващи.

Всеки, който обича модата, ще бъде в захват от модното ревю „Модна еуфория“ на 17 октомври, което се състои край реката и се е превърнало в традиция. Тази изява на стил и елегантност е организирана от градския съвет и фондация „Култура Перник“. Учениците от различни училища ще представят своите творби, а зрителите ще имат възможността да се потопят в магията на модата.

Тренировъчното игрище под стадион „Миньор“ ще бъде мястото, където „ВИП Атракцион“ ЕООД ще предложи богата програма с много забавления. В 20:30 часа на 19 октомври, актьорът Краси Радков ще бъде техен специален гост. По време на следващите дни, перничани ще могат да се насладят на концерти от групи като „Остава,“ „Балан,“ „Стенли,“ „Дара“ и „Криско.“

Всеки ден от седмицата, в града ще се провеждат различни мероприятия. Сред тях са инициативи като „С Перник в сърцето,“ представяне на традиционни игри и занаяти на улица „Вълшебна,“ улични артисти и циркова програма на площад „Кракра,“ и много други.
Град Перник е известен с богатата си културна сцена и предстоящият празник е идеалният повод за всички жители и гости на града да се насладят на разнообразни събития и концерти, които ще внесат радост и настроение в сърцата на всички. Празникът на Перник е време за обич и гордост към този прекрасен град, както и възможност да се съберем и споделим радостта от богатата културна наследена на нашия град.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook