Заместник-кметът на община Перник Севделина Ковачева беше удостоена с голямото признание „Личност на годината“ в категория „Политика“, съобщава пресцентъра към общината.

Призът й беше връчен на традиционните награди на вестник „Съперник“ от кмета Вяра Церовска, която спечели отличието преди две години.

„Щастлива съм да връча наградата на г-жа Ковачева, защото знам, че живее денонощно със „Сурва“ с Великден и с проблемите и на училищното образование, и това което зависи от Общината, сподели кметът и пожела на всички да са здрави , да имат силата да изпълнят тези мечти, които искат да им се сбъднат.

Ковачева от своя страна пък изказа специална благодарност на вестник „Съперник“ и КРИБ затова, че дават такава висока оценка за работата, която са свършили през тази година.

„Казвам свършили, защото не я приемам като лична награда, а като награда за целия екип. Никой от нас не може да постигне нещо без взаимна подкрепа. Пожелавам на всички много здраве светлина и уютни празници с любимите хора“, сподели Ковачева.

Събитието се организира за седма поредна година от издателите и журналистите от първия в региона частен ежедневник – вестник „Съперник”.

За втора година то беше съвместно с КРИБ-Перник. Всички гости бяха поздравени от издателя на „Съперник“ Иван Петров и председателя на КРИБ Георги Милев.

За бизнесмен на годината беше определен Георги Спасов от „Венто – К“. В раздел „Култура“ наградата отиде при историка Симеон Мильов.

Спортният директор на ВК „Миньор“ Асен Асенов взе приза за личност на Перник в областта на спорта .

Награди получиха още Емил Марков – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Румен Борисов от „Сиемон Д“.

За доброто настроение на всички се погрижиха танцьорите и певците от формация „Асти Денс“.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook