Традиционната младежка академия „Перник на младите“, инициирана от Консултативния съвет за младежка политика към кмета на Община Перник се провежда в партньорство с Националния младежки форум и Международен младежки център – Перник. В нея се включиха 30 активни младежи от област Перник избрани сред повече от 80 кандидати. В рамките на два дни те ще имат възможност да представят своите визии за развитието на градовете си и да се запознаят с младежките организации на територията на град Перник.

Младите хора ще се запознаят по-подробно и с нивата на младежкото участие, механизмите на младежкото включване, както и целите и стъпките при организиране на дейности и инициативи.
Гост на откриването на събитието бе секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков. Той поздрави младежките организации за тяхната активност и добави, че благодарение на тяхната работа и идеите им Перник вече е даван за пример в сферата на младежката политика.

„През последните четири години, заедно с КСМП извървяхме дълъг път. Младите хора на Перник казаха, от какво имат нужда, заедно създадохме местната Стратегия за развитие на младежта, всяка година обогатяваме младежкия събитиен календар с форуми като този и си партнираме активно с младежките организации“, каза още Жлябинков.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook