От 29 юни до 6 юли жителите и гостите на Перник ще имат възможността да се насладят на 24 класически филма на открито пред Двореца на културата и в читалище „Васил Левски-1968г.“ в село Рударци. Това вълнуващо събитие е част от XXI Международен фестивал на късометражното кино, който включва прожекции на късометражни филми от цял свят.

Прожекциите на тези 24 обичани български ленти ще започнат всеки ден в 21:30 часа на откритата сцена пред Двореца на културата и от 19:00 часа в обновения киносалон в читалището в Рударци. Най-хубавото е, че входът е свободен за всички!

Филмовият маратон ще представи някои от най-запомнящите се заглавия в историята на българското кино, като „Крадецът на праскови“, „Рицар без броня“, „Господин за един ден“, „Изпити по никое време“, „Момчето си отива“ , „Куче в чекмедже“, „С деца на море“, „Маневри на петия етаж“, „Да обичаш на инат“, „Осъдени души“, „Любимец 13“ и много други. Тези филми не само улавят същността на българското киноизкуство, но също така предлагат поглед към богатата културна история и социално-политическия климат на страната през десетилетията.

Това уникално кинематографично изживяване дава възможност на зрителите да оценят наследството от талантливи режисьори, сценаристи и актьори, допринесли за развитието на българското кино. Освен това събитието насърчава чувството за общност и споделено удоволствие от филмовото изкуство сред присъстващите.

Не пропускайте тази невероятна възможност да преоткриете или да се запознаете с класиките на българското кино от 29 юни до 6 юли в Перник. Вземете приятелите и семейството си и се потопете в магията на киното под звездното лятно небе!

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook