На 30 юни жителите и гостите на Перник ще станат свидетели на петия ретропарад на автомобили „Алея на класиката“. Събитието, организирано от автомобилен ретро клуб „Avangard Classic“, ще се проведе под патронажа на кмета на града Станислав Владимиров. Известният централен градски парк ще бъде домакин на тази оживена изложба на превозни средства от цял свят.

Традиционно посетителите ще имат възможност да се докоснат и снимат с различни марки класически автомобили, които представят богатата история на автомобилната индустрия. Тази година се очаква още по-голямо разнообразие от модели, тъй като ентусиастите на ретро колите продължават да растат.

Организаторите са подготвили вълнуваща програма за събитието, която включва автопоход до село Ковачевци с посещение на някои от най-известните забележителности в района. Участниците ще имат възможност да покарат тези красиви класически автомобили по живописния маршрут, наслаждавайки се на спиращата дъха природа наоколо.

Участието в парада е безплатно и отворено за всички, така че всеки, който има страст към класическите автомобили, е добре дошъл да се присъедини към празника. Миналогодишните победители също са поканени да присъстват и да покажат своите наградени превозни средства.

Интересно е да се отбележи, че на плаката за ретропарада традиционно е изобразен автомобилът, спечелил Купата на кмета от предходното събитие. Тази година централно място заема автомобил „Пакард“ от 1938 г., собственост на Георги Манев, който беше удостоен с Голямата награда през 2023 г.

След четири успешни издания, „Алея на класиката“ се превърна в неразделна част от културния календар на Перник и очаквано събитие за ентусиастите на класическите автомобили в региона. Това е чудесен начин да отпразнуваме наследството на автомобилната индустрия и да оценим красотата и елегантността на превозните средства от отминали времена.

Така че маркирайте календарите си за 30 юни и се пригответе да се потопите в света на класическите автомобили на петото издание на ретропарада „Алея на класиката“ в Перник!

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook