Традиционният събор в местността „Манастирчето“ край Радомир събра жители и гости на града, за да отпразнуват християнския празник „Възнесение Господне“ заедно. Тази година събитието беше още по-специално, тъй като курбанът беше приготвен на място, в близост до манастира, преди изгрев слънце. Организаторите заслужават висока оценка за усилията си, тъй като присъстващите успяха да се насладят на вкусна храна и да запомнят деня като още един специален повод за събиране на общността.

Кметът Кирил Стоев отправи своето приветствие към хората, като им пожела здраве, благоденствие и да запазят духа на единство и другарство, които са толкова важни за нашата общност. Думите му резонираха сред множеството, подчертавайки значението на такива събирания за укрепване на връзките между хората и насърчаване на чувството за принадлежност към града.

Денят започна с водосвет за здраве, извършен от църковното настоятелство при храм „Св. Димитър“. Този духовен ритуал символизира силата на вярата и единството в общността. След това всички присъстващи имаха възможност да се насладят на изпълненията на фолклорния изпълнител Антонио Симеонов, който повдигна настроението и накара всички да танцуват и да се забавляват.

Честването на Спасовден в Радомирско е прекрасен пример за приемственост и традиция, очаквани и почитани всяка година от жителите на града и много от селата в общината. Събирането на хората в местността „Манастирчето“ служи като напомняне за споделените ценности и история, които свързват общността.

В заключение, традиционният събор в местността „Манастирчето“ по случай Възнесение Господне е събитие, което заслужава да се отбележи и да се празнува. То предоставя възможност на хората да се съберат, да споделят храна, да участват в религиозни ритуали и да се насладят на фолклорно забавление. Това е доказателство за силата на традициите и единството в рамките на общността и трябва да бъде продължено за бъдещите поколения.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook