С концерт на ансамбъл „Пирин“ ще бъде отбелязан 6 септември в град Радомир. Този специален ден, известен още като Ден на Съединението на Княжество България с Източна Румелия, е от значение за историята и националния дух на българския народ.

В Общинския исторически музей в Радомир, съвместно с граждани и почитатели на историята, ще бъде открита изложбата „Святото ни дело – Съединението“ от 17:15 часа. Тази изложба представя богатата история на събитията, които доведоха до обединението на българите от Княжество България и Източна Румелия през 1885 година. Посетителите ще имат възможността да се запознаят със значимите фигури, документи и артефакти, свързани с този важен момент от българската история.

В 18:00 часа, пред музея, радомирци ще се съберат, за да поднесат цветя и да изразят почит към паметта на подпоручик Константин Цанков. Този военен герой играе ключова роля в събитията около Съединението и се смята за символ на националната ни единственост и дух.

По-късно, на площад „Свобода“, събитията продължават с концерт на ансамбъл „Пирин“. Този ансамбъл е известен със своята изключителна изпълнителска изява и богат репертоар от български фолклорни песни и танци. Вечерта обещава да бъде изпълнена с музика и танци, които ще допринесат за усещането за обединение и единство сред гражданите на Радомир.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook