Делегация от община Радомир, водена от зам. кмета Любка Димитрова, бе на посещение в гръцкия град Ставрос, с който през септември бе подписано споразумение за съвместни дейности в областта на туризма, сътрудничество между бизнеса, образованието, културата и младежките дейности.

Част от партньорството се изразява и в организирането на съвместни форуми в различни сфери.

Любка Димитрова, директорът на Общинския исторически музей Милена Илиева, директорът на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ Маргарита Ананиева и производителят на биопродукти от мед Сашка Ватрачка се срещнаха с кмета на общината Диамандис Лиамас, зам. кмета по хуманитарните дейности Мария Хаджи, председателя на Общинския съвет и представители на местната управа.

Гостите от Радомир запознаха домакините с историята на града, с културните и исторически празници в общината, с прилаганите новости в образованието и възпитанието на младото поколение както и с развитието на малкия бизнес в областта на биопродуктите от мед. Домакините също показаха биомед.

Димитрова подари на кмета Лиамас албум с корици от дърворезба. На първите му страници са подредени снимките от подписване на споразумението между двамата кметове в Радомир през октомври и с всички културни събития от началото на годината в Радомир. Най-голямо впечатление на домакините направили празниците Сурова и Гергьовден.

Радомирската делегация е посетила средното училище в Ставрос, където са обменили опит с местните педагози. Домакини и гости се споразумели гръцка делегация да посети Радомир на Сурва и Гергьовден, както и детска група да участва в международния фестивал „Слънце иде“ в село Дрен.