На 15 февруари 2024 г., с начален час 18:00, жителите на град Радомир ще имат удоволствието да се насладят на едно изключително театрално представление – „Чичовци“, по романа на големия български класик Иван Вазов. Този театрален шедьовър ще бъде представен от актьорите на Драматичен театър Стара Загора под режисурата на талантливата Бина Харалампиева.

Спектакълът е особено значим, тъй като се състои в Народно читалище „Напредък 1895“ и е посветен на 129 години от създаването му. „Напредък 1895“ е едно от най-старите и почитани читалища в Радомир и региона. Създадено преди 129 години, то продължава да бъде място за обогатяване на духовния живот на общността и за популяризиране на българската култура и история. Това читалище е известно с многобройните си инициативи в областта на литературата, изкуствата и образованието.

Гостуването на театралната постановка „Чичовци“ в Народно читалище „Напредък 1895“ е уникален момент, който ще обогати културния живот на град Радомир. Зрителите ще имат възможността да се насладят на едно вълнуващо изпълнение, което преплита хумор, драма и социални коментари, характерни за творчеството на Иван Вазов.

Събитието обещава не само качествено театрално изживяване, но и специална атмосфера, наситена с културни и исторически заряд. За всички почитатели на изкуството и обичателите на читалището „Напредък“, този театрален спектакъл е възможността да отпразнуват историческия път на техните предци и да се насладят на богатата творческа сцена на Драматичен театър Стара Загора.

Не пропускайте този невероятен театрален момент, който обединява историята на читалището и изяществото на българското театрално изкуство. Празничното гостуване на „Чичовци“ ще остави незабравими впечатления и ще напомни на всички присъстващи за важността на културното наследство и традициите в нашия роден край.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook