На 18-ти и 19-ти май град Радомир ще стане домакин на вълнуващо спортно събитие – двудневния триатлон „Купа Радомир“. Провеждайки се под патронажа на кмета на Община Радомир Кирил Стоев, това събитие обещава да бъде празник на спорта и издръжливостта за всички участници. Организаторите, Министерството на младежта и спорта, Община Радомир и Сдружение клуб по ориентиране „Кракра Пернишки“, член на Българската федерация по ориентиране, са подготвили вълнуваща програма, която съчетава три различни дисциплини: ориентиране, планинско бягане с елементи на ориентиране и планинско колоездене с елементи на ориентиране.

Триатлонът „Купа Радомир“ предоставя отлична възможност както за опитни спортисти, така и за ентусиасти от всички възрасти да тестват своята физическа подготовка и умения в едно предизвикателно, но приятно изживяване. Състезанието ще се проведе в два последователни дни, като първият ден, 18 май, ще включва следобедна състезателна част, започваща в 15:00 часа. Вторият ден, 19 май, ще започне рано сутринта в 10:30 часа.

Ориентирането, първата дисциплина от триатлона, представлява навигация през непознат терен чрез разчитане на карта и използване на компас. Участниците трябва да посетят определен брой контролни точки, отбелязани върху картата, като изберат сами най-ефективните маршрути. Това изисква комбинация от физически способности, умствена сила и стратегическо мислене.

Планинското бягане с елементи на ориентиране е втората дисциплина, която поставя акцент върху скоростта и издръжливостта при справяне с предизвикателните терени. Участниците ще трябва да разчитат на своите навигационни умения, за да намерят правилно пътя си през гористи пътеки и хълмове.

И накрая, планинското колоездене с елементи на ориентиране добавя вълнуващ нов елемент към състезанието. Участниците ще трябва да демонстрират уменията си за управление на велосипед, докато се ориентират в разнообразните пейзажи на района на Радомир. Тази дисциплина също така тества тяхната адаптивност и способност да се адаптират към променящите се условия на трасето.

С участието си в Двудневния триатлон „Купа Радомир“, състезателите не само ще имат възможността да изпитат собствените си способности, но и да станат част от едно наистина специално събитие, което празнува духа на спорта и единството на местната общност. Независимо дали сте опитен атлет или просто търсите ново приключение, този триатлон предлага нещо за всеки.

Така че, пригответе екипировката си, заредете се с енергия и се присъединете към нас в Радомир за незабравимо изживяване!

Програма
18 май, събота
До 14:30 – регистрация в района на финала
GPS координати на КООРДИНАТИ на паркинга и финала: 42.554830,22.972175
15:00ч. – Старт на Средна дистанция по Ориентиране – Етап 1 – североизточно от гр. Радомир
15.15ч. – Масов старт планинско колоездене с елементи на ориентиране – Етап 1.
15.30ч. – Масов старт планинско бягане с елементи на ориентиране – Етап 1.
17:30ч. – Награждаване в района на финала по всички дисциплини за Етап 1

19 май, неделя
10:30ч. – Средна дистанция по Ориентиране – етап 2 – гр. Радомир.
10:45 – Масов старт планинско колоездене с елементи на ориентиране – Етап 2.
11:00ч. – Масов старт планинско бягане с елементи на ориентиране – Етап 2.
13:30ч. – Награждаване в района на финала за деня по всички дисциплини и отборно класиране по сборни времена от двата дни стартове по Ориентиране.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook