Отбелязването на празника е дълбоко вкоренена традиция за радомирци и те го чакат с нетърпение всеки път. Тази година обаче, празничната програма ще бъде по-различна и по-разнообразна от предходните. На сцената ще излязат популярни български певци, представители на различни фолклорни области, които ще представят богатата култура и наследство на България.

Програмата ще започне с изпълнението на Брас бенд „Виво Монтана“, един от най-популярните духови оркестри в България. Те ще представят балканска и ъндърграунд музика с модерно звучене, което ще задържи вниманието на публиката.

След това ще излязат на сцената музикалният автор Володя Стоянов- Войводата и голямата певица Бинка Добрева, които ще представят любими песни от своя репертоар в стиловете на македонската и тракийската фолклорни области. Володя Стоянов- Войводата е автор на едни от най-обичаните и слушани авторски песни на фолклорна основа, а Бинка Добрева е изпълнителка на емблематични песни като „Даньова мама“ и „Гергана“.
На сцената ще се качи и младата певица Виктория Мирина, която е изпълнител в „Фолклор ТВ“ и е носител на множество отличия от фестивали и конкурси, сред които и от онлайн конкурса E-Fest. Тя ще представи авторски и народни песни от различни фолклорни области.

Хорото ще бъде поведено от танцьорите от ФТА „Рила“ от Дупница с ръководител Кирил Амбарков и танцовата формация „Ми-Ре-Ла“ от София. Те ще изпълнят традиционни танци от различни фолклорни области на България.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook