В този уикенд, радомирци и почитатели на футбола ще имат възможността да се възползват от уникалната възможност да видят в действие една истинска футболна легенда – Тодор Зюмбулев. Дългогодишният футболист на Струмска слава (Радомир) организира бенефисен двубой, който обещава да бъде специален момент в спортния живот на града.

Мачът ще се проведе на стадион „Христо Радованов“ в Радомир и е предвиден за събота, 21-ви октомври, с начален час 15:00 часа. Този спортен събитие обаче няма да бъде обикновен мач – то ще бъде среща между ветераните на Струмска слава и ветераните на Левски (София).

Тодор Зюмбулев, бившият капитан на Славата, който прекрати активната си футболна кариера през лятото на 2019 година, е сърцето и душата на своя отбор. Неговата решителност и ангажираност на терена неизменно го направиха икона на местния футбол.

Историята на Тодор Зюмбулев е вълнуваща – той никога не смени екипа си, играейки само за Струмска слава (Радомир) през цялата си кариера. Със своите 35 години в активен спорт той не само беше носител на знаменития капитански символ на тима, но и постави редица рекорди. Тодор е футболистът с най-много мачове за клуба и неговия дългогодишен статус като капитан само засилва легендата около него.
Всъщност, Зюмбулев се издигна и с головете си от далечно разстояние, които за местните запалянковци бяха истинска наслада. Той не само беше страхотен футболист, но и известен с удивителната си техника и майсторство на терена.

Срещу ветераните на Струмска слава (Радомир) ще застане отборът на ветераните на Левски (София). Мачът обаче не е само спортно предизвикателство, той е и благотворителен. Приходите от него ще бъдат използвани за добра цел – подкрепа на млади футболисти и развитие на спорта в Радомир.

Съставът на ветераните на Струмска слава (Радомир) е впечатляващ и включва много любими футболисти от различни периоди в историята на клуба. Всеки от тях ще се включи в този специален мач, за да отдаде почит на Тодор Зюмбулев и да подкрепи благотворителната кауза.

Предварителният състав на ветераните на Струмска слава (Радомир) включва имена като Тодор Зюмбулев, Евгени Зюмбулев, Александър Аспарухов, Самет Ашимов, Емил Варадинов, Борислав Давидков-Лудницата, Ерик Иванов, Вилиян Димитров, Методи Тодоров, Иван Спахиев, Кристин Станчев, Димитър Мирчев, Димитър Чечев, Ники Величков, Радослав Костадинов, Димитър Петков, Екундайо Джейоба, Георги Кьосев, Кирил Йорданов, Илиян Попов, Давид Стоянов, и Петьо Динков. Треньорският щаб на отбора включва Светослав Кирилов и Тони Евтимов.

Този бенефисен двубой обещава много футболно вълнение и едновременно с това дава възможност на феновете на Струмска слава и футболните ентусиасти в Радомир да се съберат и да отдадат заслужената почит на Тодор Зюмбулев. Събитието също така подчертава важността на спорта и обединението, който той може да предложи.
Този уикенд на стадион „Христо Радованов“ в Радомир ще бъде изпълнен с емоции и футболни спомени. Всички се надяваме да видим великия Тодор Зюмбулев отново на терена, за да припомни за майсторството, характера и хъса, с които заразяваше съотборниците си и феновете си през годините.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook