Общинският исторически музей откри съвместна изложба по повод Великденските празници с твореца Кирил Котев. Той представи 35 свои икони, изработени от дърво, рамки за икони и църковна утвар. Посетителите могат да видят икони от фонда на музея, които са изложени на тази интересна изложба.
Кирил Котев е известен творец на икони, който изработва тези уникални произведения на изкуството от много години. Той е майстор в традиционните техники на изработване на икони и е изработил много прекрасни произведения на изкуството, които са уникални и неповторими.

Изложбата предлага на посетителите да се запознаят с различни теми на иконописа и да се насладят на известни икони на Кирил Котев, като например „Богородица“, „Свети Георги“, „Света Неделя“ и други. Всички изработени творби са впечатляващи, с детайли и много красиви цветове.
Освен иконите на Кирил Котев, посетителите могат да видят и икони от фонда на музея, които са изложени в същата зала. Това предлага възможност на гостите да се запознаят с иконите от различни периоди на българската история.

Изложбата е отворена за посетители до 19 април 2023 г. и е отличен начин да се прекара времето по време на Великденските празници. Посетителите ще бъдат впечатлени от уникалните произведения на изкуството и ще имат възможност да се насладят на красотата на българското иконописно изкуство.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook