Заместник – кметът на Община Радомир Станислава Генадиева и специалисти от отдел „Стратегическо планиране, програми и проекти“ участваха в конференция на тема „Преход на възможностите“, която се проведе преди няколко дни в сградата на Минна дирекция, гр. Перник. Събитието бе посветено на развитието на региона в контекста на Зеления преход.

По време на конференцията бяха представени част от европейските инструменти, чрез които може да се финансира справедливият преход към въглеродно-неутрална икономика, като Фонда за справедлив преход, Модернизационния фонд, Националния план за възстановяване и устойчивост, Фонда на фондовете и др.
В рамките на събитието заместник – министърът на енергетиката Красимир Ненов изтъкна, че е важно да бъде изграден капацитет в регионите, така че да се възползват от предоставените възможности и да направят този преход възможно най-справедлив за гражданите.

Двете най-големи общини в областта – Перник и Радомир представиха успешни практики и резултати от получено досегашно финансиране.

На срещата присъстваха и представители на една от водещите образователни организации – Джуниър Ачийвмънт България“, партньори в образователните политики на община Радомир. В настоящата учебна година СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ участва в дейностите на проекта на организацията “Panda Labs Achievers:
младежи за справедлив енергиен преход“. Чрез образователните си инициативи и експертизата на WWF Bulgaria, проектът поставя темите за климатични промени, възобновяема енергия, кръгова и нисковъглеродна икономика, справедлив преход, зелено предприемачество.

„В Община Радомир работим активно по подготовката на различни проекти, които се надяваме, да защитим успешно и да получим финансиране“, сподели Генадиева.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook