В зала, изпълнена до последното място в Народното читалище „Напредък 1895“, се проведе тържествено заседание за полагане на клетва на новоизбрания кмет на община Радомир, г-н Кирил Стоев, както и на общинските съветници и кметове на населени места. Областният управител, г-н Людмил Веселинов, откри събитието, подчертавайки важността на деня и началото на новия мандат.

„Днес се вълнувам изключително много, защото зная каква отговорност поемам към жителите на община Радомир. Този ден е важен не само заради клетвата, която полагаме, но и защото от днес започва нов път в развитието на нашия град и населените места в общината. Категорично заявявам, че ще търся подкрепата от всички съветници в общинския съвет, защото така е правилно, защото е важно да защитаваме интересите на гражданите“, заяви след клетвата Кирил Стоев.

„Ще работя честно, прозрачно и открито и се надявам в тази посока да имаме единомислие с всички, от които зависи това. Пожелавам успешен мандат за Радомир, който обичаме.“, допълни той.

В името на народа се заклеха и новоизбраните кметове и общински съветници, подчертавайки ангажимента си към обществото и развитието на общината.

След подписването на клетвените декларации председателското място заема най-възрастният общински съветник Иличо Йорданов, който обяви правилата за привеждане на избора на нов председател на общинския съвет.

След тайно гласуване на всичките 17 общински съветници за председател на общинския съвет в Радомир бе избран Светослав Кирилов от ГЕРБ – СДС. За него вот дадоха 10 общински съветници, 5 гласа отидоха за Иличо Йорданов, а 2-ма от съветниците не посочиха име.

Кирилов благодари на всички избиратели, които са им гласували доверие да бъдат в съвета. Той беше категоричен, че няма нужда от много приказки. Хората искат работа и резултати. Новото начало в Радомир обещава прозрачност, откритост и преданост към благоденствието на общността. Нека да следим с интерес развитието на града и реализацията на обещанията, направени по време на тържественото заседание.

Вр.И.Д. Кмет на община Радомир – г-жа Роберта Борисова връчи символичният ключ на града на г-н Кирил Стоев, като му пожела да управлява със сърце и разум.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook