Кметът на община Радомир Кирил Стоев се срещна с представители на снегопочистващата фирма, която поддържа пътната мрежа в града по време на зимните месеци.

Двете страни обсъдиха готовността за справяне със зимното почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковите и други територии, предназначени за обществено ползване на територията на гр.Радомир. То обхваща комплекс от дейности, целящи осигуряване на проходимостта на пътища при зимни условия и ограничаване или премахване на неблагоприятното влияние на снега и леда върху условията за движение.

Снегопочистващата техника и машини ще обработват пътните настилки, площадите и тротоарите, предвидени за обществено ползване, за безопасността на шофьори и пешеходци. Местата с предпоставка за хлъзгавост и заледяване ще се обработват от пясъкоразпръсквачи. Важно е да подчертаем, че собствениците също имат своя ангажимент за почистване на тротоарите пред домовете и търговските помещения, заяви градоначалникът.

Фирмата от своя страна увери, че разполага с необходимите инертни материали. Снегопочистващата техника е в изправност, а екипите имат готовност да започнат почистването на града при очаквания първи сняг още този уикенд.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook