„Преди два месеца с огромна радост споделих, че моята (нашата) мечта, парк Бучалото ще придобие вид, който да ни радва.Има подписан договор за финансиране. Сега вече стартира и последния етап. Обявена е обществена поръчка за избор на изпълнител. С увереност казвам, че до началото на лятото символа на град Радомир ще има ново лице. Няма връщане назад.“, написа председателя на ОС-Радомир Светослав Кирилов в социалната мрежа.

Бенефициент на този невероятен проект е Община Радомир, а наименованието му е „Благоустройство и обновяване на парковата среда около местната забележителност „Бучалото“, гр. Радомир“. Стойността на проекта е впечатляваща – 389 067.76 лв., която включва разходи за строителство, строителен и авторски надзор, както и консултантски услуги.

Проектното предложение предвижда обширни промени в парка, които ще подобрят средата и ще го направят по-привлекателен за местните жители и гости на града. Ето какви дейности са планирани:

Премахване на стоманено-бетонни съоръжения – фундаменти и подпорни стени ще бъдат демонтирани, за да направят място за новите и модерни промени.

Създаване на нова детска площадка – за деца от 3 до 12 години, където те ще могат да играят и се забавляват в безопасна среда.

Създаване на места за наблюдение и отдих – нови зони, където посетителите могат да се насладят на природата и красотата на местната забележителност.

Изграждане на нова алейна мрежа – за по-лесен и удобен достъп до различните части на парка.

Подмяна на съществуващата настилка – с нови, качествени материали, които ще улеснят разходките и ще подчертаят естетиката на парка.

Изграждане на нови подпорни стени – за стабилизиране и подобрение на терена.

Изграждане на мост над водния елемент – за допълнителен достъп и уникална атмосфера.

Реконструкция на зелените площи и пространства – с добавяне на дървесно-храстова растителност, за да се подчертае природната красота на мястото.

Ново ефективно осветление – за удължаване на часовете, през които паркът ще може да се ползва.

Ново парково обзавеждане – кошове за боклук, пейки и маси за почивка, както и други удобства, които ще направят посещението в парка още по-приятно.

Тези промени обещават да направят парк „Бучалото“ едно от най-привлекателните места в Радомир и ще служат на общността и посетителите като зелен оазис за отдих и забавления. С увереност казвам, че до началото на лятото ще видим този проект обръщайки се в реалност, което без съмнение ще събере усмивки и одобрение от всички нас.

Този проект не само ще подобри визията на парка, но и ще създаде пространство, в което хората от Радомир могат да се наслаждават на природата и да се свържат с общността си. Парк „Бучалото“ е значима част от нашия град, и тази инвестиция е стъпка към по-добро бъдеще.

Съчетайки природната красота с модерните удобства, новият парк „Бучалото“ ще се превърне в място, което не само привлича, но и обединява хората. Нека с нетърпение очакваме този проект да се осъществи и да видим как мечтите се превръщат в реалност.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook