В Радомир отбелязват 148-годишнината от гибелта на Васил Левски с откриване на изложба в Общинския исторически музей.
Експозицията е под надслов “Васил Левски – Апостолът на свободата”. Тя е съставена от информационни табла, съдържащи фактология и снимки, свидетелстващи за комитетската дейност на Апостола в цялата Пернишка област, които са предоставени от РИМ – Перник.

Посетителите на изложбата ще могат да разгледат още и картини, посветени на живота и делото на Васил Левски, рисувани от художници като Дечко Узунов, Георги Данчов, Петър Вълчев, Васил Стоилов, Александър Поплилов и др.

На разположение на посетителите на музея са и информационни табла от РИМ – Благоевград, които съдържат факти, документи и снимки от живота и делото на Васил Левски и неговите съратници. Изложбата ще е на разположение на посетителите на музея в Радомир до 26 февруари.

Община Радомир умолява гражданите, които искат да посетят изложбата и да поднесат цветя пред паметника на Апостола на свободата, да спазват необходимата социална дистанция един от друг, както и да носят маски, съгласно противоепидемичните изисквания в страната.

Радомирци поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата в града на пл. „Свобода“.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook