Празник на бозата ще се проведе отново в Радомир с богата програма.
Събитието е планирано за 14 октомври, който съвпада с Петковден и се пада в събота, така че всички могат да се насладят на празничните атракции.

Празникът ще започне с демонстрация на приготвяне на боза по традиционната радомирска рецепта. Началото на демонстрацията е предвидено за 11 часа сутринта в музейния комплекс „Стойовата къща“. Тук посетителите ще имат възможността не само да видят как се приготвя, но и да се научат на някои от тайните, които я правят толкова вкусна.

За да се създаде атмосфера от миналото, на стария пазар ще се проведе възстановка на пазарен ден. Това ще бъде възможност за посетителите да се потопят в атмосферата на търговия и размяна на стоки, както това се е правило преди години. Разнообразните изделия и свежи продукти, представени на пазара, ще допринесат за цвета и настроението на събитието.

За любителите на сладките изкушения, сладкарницата на Али Сербез ще представи демонстрация на приготвяне на баклава. Този сладкиш, който е обичан в цялата страна, се приготвя с уникална техника и съчетание на вкусове. Посетителите ще могат да наблюдават как се създава тази вкусна лакомия и може би дори да научат някои от тайните на този изкусителен сладкиш.

Но веселбата не спира тук. Танцови състави ще веселят всички присъстващи с традиционни и съвременни танци, които ще направят деня още по-жив и разнообразен.

В 12 часа на площад „Свобода“ в Радомир ще започне музикалната програма, която обещава да внесе радост и настроение в сърцата на всички. Участието на известни артисти като Георги Гьолски, Сорина Богомилова, Юлиан Асенов, Памбос Агапиу и ФА „Етнофолк“ гарантира незабравими музикални изживявания за всички посетители.
А за да ни зареди с допълнителна енергия, победителят от „Хелс китчън“ Станислав Иванов ще представи радомирската кавърма и ще покаже своите готварски умения пред публиката. Този млад и талантлив шеф ни гарантира, че ще се насладим на неповторим вкус на този български деликатес.

Водещ на събитието ще бъде актьорът Божидар Попчев, който с неподражаемия си шарм и харизма ще запази доброто настроение през целия ден.

Така че, на 14 октомври, Радомир ще се превърне в оазис на културата, вкуса и забавлението. Не пропускайте възможността да се присъедините към този уникален празник и да споделите радостта с радомирската общност.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook