От 20 ноември на територията на община Радомир започна санитарна сеч и декоративно рязане на дървета, което е част от грижата за околната среда и безопасността на гражданите. Операцията включва премахването на заболели, изсъхнали и опасни дървета, както и оформяне на короните на здравите дървета с цел намаляване на риска от натрупване на сняг и предотвратяване на инциденти.

Целта на санитарната сеч е да се поддържа здравословното състояние на дърветата в областта, като се премахват тези, които представляват потенциална опасност за сградите и хората, пребиваващи в конкретните райони. Операцията ще обхване различни места в общината, включително град Радомир, квартал „Автогара“, ул. „Велчо“, ул. „Васил Левски“, ул. „Кирил и Методий“ (Районен съд – Радомир), села Жедна и Прибой.

Изсъхналите клони ще бъдат внимателно премахнати, докато короните на дърветата ще бъдат подредени и оформени така, че да се намали риска от евентуални проблеми, предизвикани от тежък сняг. Този подход не само ще украси градската среда, но и ще гарантира по-голяма безопасност за гражданите, особено през зимния период.

Властите на община Радомир призовават гражданите да бъдат внимателни и разбирателни по време на извършването на санитарната сеч. Те подчертават важността на тази инициатива за опазване на околната среда и защита на обществената безопасност. Молим гражданите да следват указанията на отговорните служби и да съдействат за успешното провеждане на операцията.

Със своевременните мерки за поддръжка на дърветата в община Радомир, властите не само гарантират красива и здравословна градска среда, но и подчертават ангажимента си към благосъстоянието и безопасността на местните жители.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook