Отборът на Струмска слава (Радомир) обвини съдията Венцислав Митрев в пристрастно поведение по време на мача срещу Дунав (Русе). В официалното си изявление, публикувано на своята фейсбук-страница, радомирчани изразиха сериозни съмнения относно справедливостта в срещата, която завърши с победата на русенци с резултат 2:1.

Сблъсъкът между двата отбора имаше изключително важно значение, както за домакините, така и за гостите. Дунав (Русе), който спечели срещата, направи сериозна крачка към участие в баража за влизане в efbet Лига – първия футболен ешелон в България. Струмска слава, от своя страна, се намира в битка за оцеляването си във втората лига и всяка загуба може да окаже сериозно въздействие върху техните амбиции.

Мачът започна с ранен гол от Цветомир Цанев в полза на гостите от Радомир едва в шестата минута. Въпреки това, Йордан Димитров от Дунав се превърна в герой за своя отбор, като успя да реализира обрат в резултата с два гола – в 55-ата и в 80-ата минута, от които един бе отбелязан от дузпа.

Ситуацията обаче се усложни за Струмска слава в края на мача, когато двама от техните играчи бяха изгонени с червени картони. Костадин Илиев и Марио Дилчовски бяха принудени да напуснат терена в последните седем минути на играта, като така отборът на Анатоли Нанков остана със само деветима футболисти в поле.

След мача, Струмска слава изрази своето недоверие към съдийската бригада,подчертавайки, че смята обслужването на мача от Венцислав Митрев за пристрастно и необективно. В своето изявление отборът от Радомир подчерта, че съдийските решения имат сериозно въздействие върху изхода на срещата и поставят под съмнение спортната справедливост.

Нека припомним, че подобни обвинения в пристрастност на съдии не са новост в българския футбол. Те често създават напрежение и конфликти между отборите и футболната общественост. В случая с мача между Струмска слава и Дунав, обвиненията на радомирчани внасят допълнителни елементи във вече сложната обстановка във втората лига.

В същото време, отборът на Дунав (Русе) не се изказа по повод обвиненията, а се фокусира върху постигнатата победа и постиженията си в борбата за влизане в елитния футбол. Това може да бъде свързано с факта, че въпросът за съдийските решения се третира от футболните инстанции и органи, които трябва да проучат случая и да вземат подходящите мерки, ако се установи нарушение.

Въпреки че обвиненията на Струмска слава предизвикаха значителен интерес и дискусии във футболната общност, е важно да се изчака официалното разследване и намиране на фактите преди да се направят окончателни заключения относно възможни нарушения. Независимо от резултатите от това разследване, е ясно, че събитията около този мач ще оставят следата си върху динамиката и настроението във футбола.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook