Община Радомир, РЗИ – Перник и МКБППМН организираха засаждане на цветна леха под формата на червена панделка, в което се включиха ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ПГТ „Юрий Гагарин“ и ТПГ „Н. Й. Вапцаров“ гр. Радомир.

„Важно е да бъдем информирани, защото живеем в безкраен океан от информация, но е важно да пресяваме тази, която е истинска и източниците да са надеждни. Вирусът ХИВ/СПИН е нещо, за което се говори малко, но до момента в световен мащаб са починали над 40 млн. души, а 39 млн. души са носители“, заяви заместник – кметът и председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Станислава Генадиева.

Благодарим за успешното партньорство, което реализираме по повод Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, каза Анна Василева от РЗИ – Перник.

Нека в този ден отворим очите и сърцата си за болката и трудностите, пред които са изправени тези, които живеят с ХИВ/СПИН. По данни на Световната здравна организация ХИВ остава основен глобален проблем за общественото здраве. За периода 1986-2023 г. (откакто в България се води официална статистика) са регистрирани 4 301 носители на ХИВ. През изминалата 2023г. 359 хил. лица у нас са узнали своя ХИВ-статус, от които новооткритите заразени с ХИВ са 253. Събитието се провежда под мотото „Животът е безценен!“.

Като продължение на тази инициатива ще бъдат засадени цветни лехи с розова и червена панделка, превърнали се в символ на съпричастност на жени и деца, страдащи от онкологични заболявания, а идеята е на ученици, които дадоха име на мястото, намиращо се в двора на МКИЦ „Европа“ – Алея на съпричастността.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook