Субсидията на БСП за област Перник е 5 418 лева. Все още не сме получили въпросното писмо на общината за задълженията ни към нея. Ще се издължим. Това заяви председателя на БСП-Перник Кирил Леонов.

Перник, новини Перник, БСП Перник, задължения Перник, задължения бсп Перник, Кирил Леонов, Кирил Леонов ще, Кирил Леонов плати

Ето цялото публично изявление на председателя на БСП-Перник Кирил Леонов по въпроса за изтеклото в пернишките сайтове писмо за задълженията на областната структура на БСП за ток, вода и парно:

Уважаеми, перничани,
По повод появилата се информация тези дни в медиите, за това, че БСП Перник не си заплаща консумативите за ел енергия, вода и парно, Ви припомням, че още, когато поех отговорността да бъда председател на Общинския съвет на БСП Перник заявих, че започваме открита политика. Именно затова, днес Ви споделям, че субсидията, която получихме за последното тримесечие за цялата област от Националния съвет е 5 418 лв, всеки който иска да види и документите може да заповяда да място в офиса. Тази сума се разпределя на шестте пернишки общини – Трън, Радомир, Земен, Ковачевци, Брезник и Перник. Тази сума аз и останалите председатели на общински съвети използваме за издръжка на офисите, заплащане на наем, ток, вода, парно, заплати на технически сътрудници, режийни разходи и разходи за дейността на партийните централи за три месеца. Достатъчни са елементарни познания по математика, за да стане ясно, че сумата е недостатъчна и трудно покрива елементарните ни разходи. Сигурен съм, че ситуацията при нас не е по-различна от тази във всяко българско домакинство. През последните месеци бяха останали и доста стари задължения, които се оказаха предизвикателство пред нас. Радвам се, че успяхме да изчистим голяма част от тях – годишен наем, сметките за миналия отоплителен сезон и такива за ел енергия. Планирали сме началото на следващата година да започнем на чисто и да изплатим и тези 1000лв. задължения, които останаха. В заключение искам да добавя, че документът, който се появи в публичното пространство все още не е достигнал до нас. Не зная, дали този „читател“ подал сигнала е общински служител, но го моля, да предприеме мерки и да получим тази официална справка от община Перник. Осъзнавам и това, че действията, които предприемаме с екипа ни да защитаваме интересите на гражданите на община Перник дразнят много хора и не се харесват на властта. Но няма да се откажем! Подобни дописки няма да ни спрат да работим с чиста съвест единствено в интерес на перничани!
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook