Уважаеми учители и ученици,
Уважаеми просветни и културни дейци,
Днес е един от най-светлите празници в нашата история – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Денят на Светите братя Кирил и Методий е най-яркото свидетелство за жаждата на българина за просвета и наука, непреходен символ на националното ни достойнство, традиции, гордост и духовност. Празникът, който винаги ще ни връща при първата ни прочетена книга, при първата ни написана дума.

Днес, повече от всеки друг ден, искам да благодаря на българските учители и просветители. На хората посветили живота си на мисията да проправят път и да откриват нови хоризонти пред бъдещите поколения, изграждайки ги като личности.

На всички, работещи в сферата на образованието и културата, желая преди всичко здраве, неизчерпаема енергия и удовлетворение от труда, който полагате.

А Вие, ученици, уважавайте своите учители и ценете българския език. Вие сте силата, енергията и надеждата за успеха и бъдещето на България. Пожелавам Ви смели мечти, да бъдете уверени в способностите си и готови да приемате предизвикателствата на времето.

Вяра Церовска
кмет на Община Перник
Избра ли къде ще почиваш?

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook