Областният управител д-р Александър Александров свика заседание на Оперативната група за действия при зимни условия. По време на срещата стана ясно, че на територията на област Перник към момента не са постъпили сигнали за прекъснато електрозахранване и водоснабдяване.

Перник, Радомир, новини Перник, новини Радомир,зимна обстановка Перник, зима Радомир, обстановка Радомир, Александър Александров, областен управител Перник

С оглед на ефективната комуникация по време на зимния сезон, заседанията на оперативната група ще се провеждат по-често.

Директорът на Областно пътно управление /ОПУ/ – инж. Румен Сачански отбеляза, че към момента всички пътища са проходими при зимни условия. На 29.11 движението на тежкотоварни автомобили по път 1-6 посока Кюстендил е било спряно за един час. На територията на цялата област за поддържането на пътната мрежа са били използвани 70 машини, 16 от които са обслужвали магистралите „Струма” и „Люлин”.

Комисар Василев от ОД на МВР, съобщи че регистрираните Пътно транспортни произшествия са поради неправилна преценка на пътната обстановка, несъобразена скорост и използването на неподходящи за сезона автомобилни гуми.

От Районното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” докладваха, че са регистрирани 68 произшествия с техническа помощ от страна на дежурните екипи. 15 от тях са пожари с материални загуби в следствие на необезопасени комини.

От ЧЕЗ и ВиК съобщиха, че на територията на област Перник към момента не са постъпили сигнали за прекъснато електрозахранване и водоснабдяване. Всички язовири са с 1/3 свободен обем, като водното съдържание на язовир Студена е 13 479 900 м3., докладва директорът на ВиК Иван Витанов.

Няма затруднения в работния процес на спешните центрове, уведоми д-р Григорова – директор на РЗИ.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook