12 леки катастрофи са станали до 9 часа, съобщиха от полицията. Няма сериозно пострадали. Нанесени са материални щети на автомобилите.

Перник, Радомир, новини Перник, новини Радомир, Перник зимна обстановка, Радомир зимна обстановка, зимна обстановка, обилни снеговалежи

Верижна катастрофа е станала на вътрешноградската магистрала в Перник. Причината е в лошите метеорологични условия. Ударили са се 4 автомобила.

„Пътищата са проходими при зимни условия. Шофьорите трябва да внимават, защото снега продължава да вали и шосетата са хлъзгави“, обясниха от МВР.

Тежка е пътната обстановка в Перник. Перничани се оплакват, че улиците не са почистени. Около 10 сантиметра е снежната покривка.

Задръстване има при пътен възел Даскалово. Повече от 20 минути чакат автомобилите, за да минат по пътя за столицата. АПИ временно ограничи движението през Владая – Перник. Причината е снегопочистване в участъка.
Колони са се образували в квартал „Изток“ на излизане за София. В западната част на града и излаза към Радомир и Кюстендил няма проблем.

12 снегопочистващи машини работят в централната градска част и по ІV-то класната пътна мрежа на територията на община Перник.
Фирмите, ангажирани с почистването – ,,ДЛВ” ЕООД и ,,АБС Инженеринг” ЕООД, извършват обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване. Кметът Вяра Церовска и екипът й са на обиколка и проверяват на място поддържането и снегопочистването на пътната мрежа, казаха от общината.

Във връзка с обилния снеговалеж през нощта е започната обработка на пътя по градската мрежа. В момента градския транспорт се движи по всички линии. Пътищата и улиците са проходими при зимни условия.

По сигнали са обработени улиците „Протожерица“ и „Стара планина“, както и „Захарий Зограф“ в кв. Калкас. Проходими са пътищата до всички детски градини и учебни заведения в Общината.
Рано сутринта е имало натрупване на сняг в селата Дивотино и Люлин, проблемът е вече решен.
Общинският инспекторат също контролира почистването на снега. От община Перник напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия, както и гражданите да почистят пред блоковете, къщите и магазините си.

Жълт код заради очаквани силни снеговалежи е обявен днес за цялата страна.

Заради снеговалежа, рязкото застудяване и виелиците в следващите дни, Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите да не тръгват на път без задължителната зимна подготовка.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook