Ген. Румен Радев победи и в Перник. При обработени всички протоколи от СИК победата е категорична. Резултатът е ясен – 38 257 избиратели са дали гласа си за генерала, за Цецка Цачева са гласували 24 612.

В проценти изборът изглежда така: 58.24 на 37.47 за независимия кандидат, подкрепен от БСП.

новини Перник, политическа несигурност Перник, финансова криза Перник, Вяра Церовска

Несигурност в община Перник.

Общината е в тежка финансова криза. Дълговете стигнаха до 35 милиона. Предложеният план за финансово оздравяване все още не е одобрен като това се очакваше да стане след изборите.

Освен финансовата несигурност се явява и политическа. На снощната пресконференция Бойко Борисов заяви „ГЕРБ излиза от властта“. Кметът на община Перник Вяра Церовска победи на последните местни избори преди година като беше издигната от ПП „ГЕРБ“. Дали и тя ще излезе от властта предстой да разберем…

И разбрахме. От разпространената във Facebook благодарност на областен координатор на ПП ГЕРБ Перник, д-р Вяра Церовска научаваме:
„Вашите гласове ни задължават да работим за бъдещето на региона и за неговото европейско развитие.
Както и досега ще работим за решаването на всеки един местен проблем. Заедно ще продължим да изграждаме визията на нашата област. Ще продължим да се срещаме с нашите избиратели и очи в очи да си казваме истината.
На фона на сложната политическа обстановка хората ще очакват от нас да свършим започнатата работа, да се държим отговорно и да гарантираме стабилност на местно ниво.
Вярвам, че няма да се поддадем на провокации и ще бъдем силни и в трудните моменти.“

В близко време очакваме да научим дали финансовата криза в община Перник ще бъде разрешена.

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook