Тежка производствена авария в „Стомана Индъстри“ в Перник. Сигнал за инцидента е постъпил в 14:20 часа. На 8-та минута след подаване на сигнал на спешния тел. 112 на място е пристигнала линейка на спешния медицински център в Перник, съобщи неговият шеф д-р Валери Симеонов.

Двама работници са пострадали много тежко и са откарани в „Пирогов“. Други двама са пострадали по-леко. Единият от тежко пострадалите е със 70% изгаряния и опасност за живота. Другият е в съзнание, но едва утре лекарите ще решават какво може да се направи, за да се подобри състоянието му.

Взривила се е Трета електростоманодобивна пещ.

Засега има две версии за тежкия инцидент, предаде bTV.

Едната е, че пещта се е взривила, след като в нея е попаднал снаряд.
Според втората, пещта е била включена по спешност, след като Първа пещ е била претоварена и е аварирала.

Paйoнът нa aвapиятa e oтцeпeн и дo нeгo нямa дocтъп. Ha мяcтo имa paзcлeдвaщ eĸип oт ĸpиминaлиcти пpи OД MBP, инcпeĸтopи oт Инcпeĸциятa пo тpyдa. Paзcлeдвaнeтo ce извъpшвa пoд нaблюдeниeтo нa пpoĸypop, ĸoйтo e нa мяcтoтo нa aвapиятa.

От едва няколко дни „Стомана Индъстри“ има нов изпълнителен директор.
Той е Александър Александров. Последно работи като административен директор на стоманодобивното предприятие от 2016 г. досега. Александров наследява новия си пост от Николаос Евангелиу, който преминава в „Сиденор груп“, част от металургичния холдинг „Виохалко“.
Избра ли къде ще почиваш?

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook