Днес кметът на община Радомир Пламен Алексиев запали светлините на елхата за Коледа и раздаде подаръци. Голяма част от миналогодишната украса не беше премахната, за да се пестят средства.

Радомир, Радомир новини, украса Радомир, коледа Радомир, коледна украса Радомир

Официалното запалване на светлините на коледното дръвче се състоя днес в 17,00 часа. По традиция началото на Коледните и новогодишните празници даде кметът на община Радомир Пламен Алексиев.

Голяма част от коледната украса от миналата година не беше премахвана. Целта беше да се пестят средства от нов монтаж на светещите елементи. Община Радомир пести пари от елхата, тъй като се украсява дръвче, което расте на пл. „Свобода“. Допълнително празнично настроение придава снегът паднал из града преди седмица.

След като преди дни г-н Алексиев съдейства за дарение на две медицински кушетки за нуждите на „Центъра за социална рехабилитация и интеграция“ в гр. Перник сега той направи подаръци на библиотеката към НЧ „Напредък 1895“ гр. Радомир и Начално училище „Архимандрит Зиновий“ гр. Радомир. Библиотеката получи 2000 лева за закупуване на нови книги, а училището 10 лаптопа.

Община Радомир организира Конкурс за най-красива Коледна украса. Снимки и предложения могат да се изпращат до 15-ти декември.

Организатори на празника „Да грейне нашата елха“ са община Радомир и ЦПЛР – ОДК.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook