Карина Димитрова Валериева от Радомир участва в конкурс за детска рисунка „Аз и животните“. Карина е на 12 години и се надява на подкрепата на радомирци.

новини Радомир, култура Радомир, малки художници, школа рисуване, Проф. Евгени Кузманов, Проф. Евгени Кузманов Радомир

рисунката на Карина Димитрова Валериева от гр.Радомир

Гласуването за детска рисунка започна на 7 ноември и ще продължи до 20 ноември. Награди ще получат трите рисунки с най-много харесвания/реакции във Facebook страницата: Конкурс за детска рисунка „Аз и животните“.

Тя е от школата по изобразително изкуство към народно читалище „Напредък 1895“ Радомир. Школата по изобразително изкуство е с преподавател проф. Евгени Кузманов.

Проф. Евгени Кузманов е роден 13.05.1941 г. Той е художник, писател и университетски преподавател. Автор е на 11 книги – романи, повести, разкази. Носител на наградата „Гравитон“ от 1996 година. Негови пластични творби и рисунки са притежание на Национална художествена галерия, СГХГ и частни колекции във Франция, Холандия, Белгия, Германия, Русия. Преподавател по скулптура в Катедрата по изобразително изкуство в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. От 2013 г. е преподавател в школата по изобразително изкуство към народно читалище „Напредък 1895“ Радомир.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook