В Ловеч се проведе IX-то Национално състезание за ключови компетентности по природни науки на тема “Науката не е от вчера“. Деница Кирилова от Радомир е сред отбора победител.

Радомир, новини Радомир, Деница Кирилова състезание, Деница Кирилова победител, ключови компетентности, състезание Ловеч, ключови компетентности Ловеч

В състезанието участваха 60 ученици от цялата страна. Те са от 5 до 9 клас на основни и средни училища и гимназиите без интензивно изучаване на чужд език, както и от 8 до 10 клас на профилирани гимназии и паралелки с интензивно изучаване на чужд език. Темата на състезанието бе „Науката не е от вчера“, а участниците бяха разделени на 10 отбора.

На първо място се класира отбор №5, а второ и трето място заеха съответно втори и десети отбор.

В най-добрия отбор участваха по един ученик от Пловдив, София, Благоевград, Търговище, Радомир и Ловеч.

Ето съставът на победителите:
-ДЕНИЦА КИРИЛОВА ОТ X КЛАС В СУ „СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – РАДОМИР;
-Павел Николовот VIIклас в СУ „Св. Константин-КирилФилософ“ – Пловдив;
-Владислава Иванова от X клас във Второ средно училище „Проф. НиколаМаринов“ – Търговище;
-Стоян Неделчевот IXклас в ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ – Благоевград;
-Красимир Масларов от VIIIклас в НПМГ – София;
-Трифон Попов от Xклас в ПЕГ „ЕкзархЙосиф I“ – Ловеч.

„Нашият екип имахме задача да квасим мляко, да проверим дали има нишесте и белтъци, използваме познанията си по биология и химия“, уточни Деница от отбор №5.

Всички участници в IX-то Национално състезание за ключови компетентности по природни науки на тема “Науката не е от вчера“ получиха грамоти от Община Ловеч за отлично представяне, иновативно и новаторско мислене, значки на Община Ловеч и други изненади, включително специализирана литература.

Състезанието е организирано от Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието-Ловеч и Профилираната природоматематическа гимназия в града, под патронажа на кмета на община Ловеч.
Станете почитатели на PKmig.com във Facebook