Радомирското дружество „Ветпром“ АД затваря цеха за производство на алуминиеви опаковки.

Повече от месец не се правят поръчки на материали за производство на алуминиеви туби. Това положение озадачаваше служителите доскоро. От няколко дни цехът е заключен и не работи.

Една част от работниците от ликвидираното производствено звено са преназначени в цеха за производство на лекарства, а съдбата на другите все още не е ясна.

От Бюро по труда-Перник заявиха за PKmig, че до днес при тях не е постъпвало уведомление за масово уволнение на служители във „Ветпром“ АД.

Няма и постъпило искане за освобождаване на служители на фирмата с ТЕЛК-ви решения в Инспекция по труда Перник.

В началото на годината „Ветпром“ АД получи сертификат за инвестиция клас „А“.
Инвестиционният проект е за производство на фармацевтични продукти за хуманитарна и ветеринарна медицина. Проектът се реализира в Радомир, а размерът на инвестицията е 21.5 млн. лв. с намерение за разкриване на 35 нови работни места. Проектът предвижда покупка на нови производствени и спомагателни машини, съобщи изпълнителният директор Стефан Божинов.

Компанията „Ветпром“ АД е създадена преди 60 години. Основните й пазари са България, Русия, Беларус, страните от Централна Азия, съседните на България страни и др. Оборотът на компанията е около 10 млн. лв. годишно.
Избра ли къде ще почиваш?

Станете почитатели на PKmig.com във Facebook